Öviksdesigner släpper ny kollektion

Flirtar med Höga Kusten: "Har aldrig sett just det här materialet".

Med inspiration från Höga Kusten och ett nytt material lanserar designern Camilla Thelin en ny kollektion, Happy.

– Det är en serie skärbrädor för både matlagning och servering i glada härliga färger, säger designern själv.

Det var när Camilla Thelin kom i kontakt med ett för henne nytt och spännande material som tankarna började snurra, “Vad skulle man kunna använda det här till”.

– Jag hade aldrig sett just det här materialet på någon form eller design-mässa tidigare och tänkte att det skulle vara roligt att förädla, säger Camilla.

 

Skärbrädorna är tillverkade av ett vattentåligt högdensitetsmaterial

Skärbrädorna är tillverkade av ett vattentåligt högdensitetsmaterial – en slags mdf-skiva – som är genomfärgad med giftfria ekologiska färger.

Från idé till färdig produkt har arbetet tagit ungefär fyra månader.

– Jag tillverkar dem själv i min svärfars garage. Det är bara när de stora skivorna kommer och ska sågas upp i rätta storlekar som jag tar hjälp från familjen. I övrigt slipar och oljar, borrar och graverar jag texten själv, säger Camilla Thelin.

Designen är enkel, rak och ren, något Camilla Thelin själv gärna står för. Höga Kusten och naturen har fått stå för inspirationen till färgerna på skärbrädorna som finns i fem olika kulörer.

Den svarta hämtar sin färg från svensk granit, den gula från midnattssolen, den gröna från tall och gran, den röda från rapakivigraniten som finns i Nordingrå och den blå från himmel och hav.

Skärbrädorna är designade och framtagna för att användas till såväl matlagning som servering med ett runt hål så att den enkelt kan hängas upp. Storleken är något större än ett klassiskt A4 ark.

Brädorna kan också beställas med en personlig touch, där kunden kan välj en egen text med max tio bokstäver.

– Jag gillar att arbeta i verkstan att se hur saker växer fram och skapa en personlig touch genom att sätta text på skärbrädorna. Det blir unika produkter, avslutar Camilla med ett leende.

Dela inlägg på:
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp